Обща категорияРегионалниСамоков

Отново медали за „Кати денс“ от „Кръстопът на музите 2023“

Анна Манова

Ако питате дали момичетата от „Кати денс“ са абонирани за успеха и медалите, отговорът е – да. Примерът е поредното участие в Международения фестивал „Кръстопът на музите 2023“, откъдето грациите се върнаха с първи и втори места, грамоти, медали и отличие за хореографа в лицето на Катрин Митева.

Между 20-22 октомври в парк – хотел „Москва“ в София се проведе 19. издание на Международния фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“. Организира се от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ и Арт компания „Нови звезди“. Тазгодишният фестивал е част от събитията, посветени на 100-годишнината на Читалището. В конкурса се включиха рекорден брой участници – над 600.

Сред силна конкуренция и жури, с председател примабалерината на България Маша Илиева, момичетата от танцовото студио на Митева демонстрираха техника, хореография и стил. Те участваха в категория съвременни танци, както й дуети, малка група и формации. И успяха да се завърнат с първо място за съвременнен танц на малката група, първо място за голямата група, както и първо място за дуета на Яна Назлиева и Радина Попова. Към актива си добавиха още три втори места  – малка, голяма група и дуетът с участието отново на Яна Назлиева, този път с Адриана Георгиева.

Отборът, който тази година ще представя Самоков на национални и международни състезания е в състав – Ренета Шукадарова-капитан, Доника Баракова, Яна Назлиева, Радина Попова, Биляна Гавадинова, Ивана Конярска, Божидара Спасова, Даная Мирошниченко, Адриана Георгиева, Калина Тодорова, Дария Николова, Гергана Шукадарова, Ивон Околска и Габриела Николова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close