Седмицата

Отново „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО” от 13 до 15-ти февруари

BorsaОт 13 до 15-ти февруари 2014 г. в Интер Еспо Център- София ще се проведе поредното 31-во издание на Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО”, организирана под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката. Домакин на събитието е Интер Експо Център – София. Изложението е предназначено за професионалисти в туристическия бранш и за широката публика – хора, които все още не са избрали къде да прекарат почивката си и събират изгодни оферти. В него ще вземат участие Национални туристически организации, туроператори, общини, хотели, хотелско оборудване – фирми от България и от 20 страни от цял свят. Изложбените щандове ще бъдат разположени в 3 зали на обща площ от 6000 кв.м.

Популярността на борсата расте от година на година и доказателство за това са новите 40 участници от България и чужбина през 2014 г. Самоков е с постоянно присъствие на този престижен форум. Щандът ще е съвместен с общините Долна баня и Сапарева баня, в изпълнение на проект „Регионален маркетинг на дестинациите”. Освен представянето на софийската борса, в него са включени участия на изложенията в Берлин (5-9 март) и Букурещ (13-16 март), Международната борса за културен туризъм във Велико Търново (10-13 април), уикенд туризъм в Русе (8-10 май) и на зелените дни в София, които ще се проведат от 8 до 11 май.

Новото за тазгодишното издание на „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО” е имиджова брошура за района Самоков-Сапарева баня и Долна баня, която ще бъде изготвена на пет езика – български, немски, френски, руски, английски и туристическа карта в помощ на хората, избрали дестинацията. Същата може да бъде видяна и в интерактивен вариант. Проект „Регионален маркетинг на дестинациите” почти приключва. До края на неговото изпълнение остават още няколко дейности, най-важните от които са опознавателните инфотурове в рамките на трите общини, на които ще бъдат поканени български и чуждестранни туроператори и журналисти. Зимният е в периода от 27.02 до 02.03.2014 г., а датата за летния все още не е определена. Основната цел на инициативите е популяризирането на района. На това ще бъде заложено и на участието във „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close