БаскетболРегионалниСпорт

Отмениха глобата от 800 лв. на президента на БК “Рилски Спортист”

Илиян Чалгънов

Арбитражната комисия към българската федерация по баскетбол разгледа жалби от Рилски спортист и Черно море, като въведе промени в тях. Двата клуба се обърнаха към нея официално с молба за преразглеждане на решения на Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ.

Става дума за решение № 80 от 12 май, с което ДАС наложи на варненския клуб санкции на обща стойност 5300 лв. Рилски спортист пък оспорва решение на ДАС № 83 от 15 май, с което на президента на клуба инж. Петър Георгиев бе наложена глоба в размер на 800 лв. заради заплахи към съдии. Санкцията бе наложена заради доклада на тримата рефери Владимир Цеков, Искрен Манолов и Красимир Стойнов на мач №4 от полуфиналната серия между Рилски спортист и Лукойл Академик, спечелен от “студентите” с 80:66.

Арбитражната комисия при БФБ прие, че Дисциплинарно-административния съвет при НБЛ не е спазил процедурата съгласно чл.17 от Дисциплинарно – административния правилник на НБЛ (ДАП), който гласи  – “при установено не по доклад на дежурен представител нарушение/неизпълнение, заинтересованите лица се уведомяват от ДАС за това в срок от 24 часа от установяването на нарушението/неизпълнението”. При наличието на това процесуално нарушение Арбитражната комисия отменя изцяло Решение № 83 на ДАС. Решението е окончателно.

Снимка: Лап.БГ

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close