РегионалниСамоковСпорт

Отлично представяне на самоковските състезатели по ориентиране

„Самоков 365“

На 22 и 23 октомври 2022 г. се състоя Купа „Самоков“ по спортно ориентиране, която се проведе в околоностите на с.Говедарци и с.Рельово. Купата бе организирана от Спортен клуб по ориентиране „НСА-СиВен“ – София с подкрепата на Община Самоков като участниците бяха около 300 състезателя от 31 клуба в страната. Наградите бяха осигурени от „Сани Конс АД“ и „Си Комерсиал 7“ ЕООД .

СКО „Соколец“ Самоков участва с 9 състезатели във възрастовите групи М21, М35, както и аматьорската група по Отворения маршрут.

В елитната възрастова група участва самоковеца Боян Софин, който успя да завоюва второ място в общото класиране като записа изоставане от 10 минути след победителя Ивайло Каменаров от„Компас Крос“ Русе. Трети в класирането се нареди Александър Иванов от клуба на „Бегун“ Варна.

Михаил Михайлов, който също се състезава за отбора на „Соколец“, спечели 2-рото място във ветеранската възрастова група М35, а съотборниците му Антон Гочков и Петър Бранков заеха съответно 2-ро и 8-мо място.

В Отворения маршрут отново бе завоювано 2-ро място за отбора на „Соколец“ от Иван Николов, като останалите състезатели от Самоков  – Христо Манов, Христо Николов, Христо Дойнов и Лилияна Бранков постигнаха съответно 6-то, 7-то, 15-то и 18-то място.

Отново на ориентироваческата арена се появиха самоковските състезателки Мариана Илиева и Таня Лазарова, които поради лични причини не успяха да стартират и двата състезателни дни за да се класират в общото класиране.

В състезанието направиха дебют децата, трениращи ориентиране от съвсем скоро при треньора Катя Кръстева, част от спортната общност на града към фейсбук групата „Спортен Самоков“.

Денислав Йовев от 5 клас на ПГ „Константин Фотинов“ направи своя дебют на състезание по ориентиране, състезавайки се във възрастовата група М12 по карта. За него състезанието беше успешно тъй като завърши и двата състезателни дни с всички контролни точки и зае 7-мото място в сборното класиране от двата състезалени дни.

Най-малките самоковски състезатели участваха във възрастовата група М/Ж 10, които се състезават по маркирано трасе. Всички изброени деца по-долу постигнаха отличен резултат:

Анастасия Тулева от 1 „а“ клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Ванеса Иванова от 4 клас на СУ „Отец Паисий“

Кирил Хаджиев от 3 клас на НУ „Станислав Доспевски“

Христина Димитрова от 1 „а“ клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Борис Кръстев от 1-ва група на ДГ „Детелина“

Иван Димитров от 3-та група в ДГ „Зорница“

В края на състезателния сезон спортното ориентиране в Самоков бележи своя подем с рекорден брой участици от Самоков за близките изминали години. Спортът набира все повече популярност сред децата, семействата и младите хора в града. От началото на учебната 2022/2023 година  се провежда целенасочен тренировъчен процес за обучение и подготовка на състезатели от всичките възрастови групи.

Нашият град има едни от най-добрите условия в България за развитие на спортното ориентиране във всичките му разновидности и това е чудесна възможнсот за надграждане на многогодишните спортни традициите в областта на Ориентирането на територията на Община Самоков.

Пожелаваме на всички състезатели да бъдат здрави и да продължават да тренират с постоянство и засилен интерес спортът с най-големите интелектуални и физически изисквания!

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close