ОбществоРегионални

Отлично представяне на Моника Симитчийска при 14-годишните атлети

Самоков 365

На 11.01.2020г. се проведе Държавното първенство по лека атлетика-трибой за момичета и момчета под 14 год. в зала „Асикс Арена“ – София. Представянето на състезателката на СК „Рилски  атлет“  Моника Симитчийска  беше впечатляващо в това трудно и тежко състезание. В него взеха участие 220 състезателки от цялата страна, което е и рекорд  в страната в последните тридесет години.

В трибоя Моника се класира на 11-то място като постигна следните резултати: на 60м-8 сек.85 стотни, на скок дължина-4 м.34 см. и на 600м.-1 мин.58 сек.39 стотни. Това са и нейни лични рекорди. Участие взеха и 11-годишните състезатели от подготвителната група на треньорката Любослава Николова – Гергана Кючукова, Християн Теофанов, Мирослав Илиев и Бранимир Иванов, което беше дебют за тях в състезание от такъв ранг. Те вложиха много голямо старание и устрем и малко доза притеснение. В групата при 14- годишните  момчета участие взеха 120 състезатели.

По- късно вечерта се състоя и турнира „Академик“ за мъже и жени. Вивиан Кръстева  се класира на трето място и завоюва бронзов медал в дисциплината скок дължина, като постигна 5м.61см.,което е и неин личен рекорд. В турнира беше включена и дисциплината 200м. за момчета до 16 години. Георги Ганджулов убедително победи и по този начин завоюва  златния медал с личен рекорд от 23 сек.83 стотни.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close