РегионалниСамоковСпорт

Отлично представяне на Вивиан Кръстева на Балканския шампионат за мъже и жени в Сърбия

На 22 – 23.07.2023 г. се проведе Балканският шампионат за мъже и жени, домакинът на който тази година беше гр. Кралево, Република Сърбия .В този открит Балкански шампионат по лека атлетика за мъже и жени участие взеха националните отбори на 15 държави – България, Сърбия, Турция, Гърция, Румъния, Словения, Хърватия, Черна Гора, Кипър, Молдова, Израел, Албания, Австрия, Армения и Малта.

Състезателката на КЛА “Рилски атлет” Вивиан Кръстева взе участие в една от най-тежките и сложни дисциплини в леката атлетика – седмобой. Тя се класира на призовото пето място с краен резултат от 4899 т., което е неин личен рекорд. Тя остана само на 20 т. от бронзовия медал. Какво означава това – на скок дължина да подобри резултата си с 7 см. или на 800 м. резултата си с една секунда и 50 стотни.

Резултатите на Вивиан в отделните дисциплини са както следва:

  • 100 м. пр.б. – 14.93 сек – ЛИЧЕН РЕКОРД
  • Скок височина – 166 см. – ЛИЧЕН РЕКОРД и първи резултат в дисциплината заедно със състезателката от Гърция – Анастасия Драгомирова
  • Тласкане на гюле – 9.55 м. – ЛИЧЕН РЕКОРД
  • 200 м. – 26.71 сек.
  • Скок дължина – 5.67 м.
  • Хвърляне на копие – 31.25 м. – ЛИЧЕН РЕКОРД
  • 800 м. – 2:25.09 мин. – ЛИЧЕН РЕКОРД и втори резултат в дисциплината

Победителка в седмобоя стана Мая Бедрач от Словения с 5418 т. На второ място е Анастасия Драгомирова от Гърция с 5381 т. На трето място се класира Матиус Емма Мария Аднана от Румъния с 4919 т. На четвърто място е София Кампериду от Гърция с резултат 4913т. А Вивиан е пета с резултат 4899 т.

След това изключително добро представяне на Вивиан Кръстева, старши треньорът на клуба и личен треньор на Вивиан – Костадин Чифлиджанов, остана изключително доволен и подчерта, че това, което не успя да постигне през тази година, през следващата спортно-състезателна година ще бъде основна цел (не само борбата за медал, но и завоюването на шампионската титла).

Принос за нейното подобряване на резултатите на тласкане на гюле и хвърляне на копие има и треньорката от Националната цпортна академия – Нели Кръстева.

Сега предстои възстановителен период за Вивиан и останалите състезатели на клуба като от 01.08. до 10.08. ще се проведе възстановителен тренировъчен лагер на българското Черноморие в гр. Китен.

 Иван Стоилов

Помощник-треньор КЛА “Рилски атлет”

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close