ОбществоРегионалниСамоков

Отлично представяне на Вивиан Кръстева на Държавното първенство за мъже и жени

На 28 -29.01.2023г. в зала „Asics Arena“ –София, се проведе Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени. В една от най-трудните дисциплини в леката атлетика – петобоя, състезателката на КЛА „Рилски атлет“ Вивиан Кръстева завоюва златния медал и шампионската титла с резултат 3637 точки, което е неин личен рекорд и едно от най-добрите постижения в петобоя за последните 15 години.

Най-добрата състезателка в тази дисциплина в последните няколко години Ива Александрова от столичния клуб „ЦСКА-София“ остана на второ място, като в три от дисциплините Вивиан беше с най-добър резултат, а в останалите две остана втора.

Резултатите на Вивиан в отделните дисциплини са следните:

  • 60 м. преп.бягане – 9.16 сек.
  • Скок височина – 166 см. (личен рекорд)
  • Тласкане на гюле – 8.80 м.
  • Скок дължина – 5.94 м. (личен рекорд)
  • 800 м. – 2:31.71 мин.

На втория ден Вивиан взе участие в три индивидуални дисциплини. На скок височина, тя потвърди, че се намира в отлична форма като завоюва сребърния медал и вицешампионската титла с резултат 160 см. Тук шампионка стана талантливата Ирен Саръбоюкова от Хеброс-Харманли, с резултат 178 см. В дисциплината скок дължина, Вивиан се класира на призовото 5-то място с резултат 5.79 м. Тя направи първите два опита и след това пропусна три за да вземе участие в финалното бягане на 60 м. пр.бяг. В последния (шести) опит направи хубав скок с дължина около 6 м., но беше с малък фаул. В третата дисциплина (60 м.пр.б.) се класира на призовото 6-то място, като в сериите постигна 9.09 сек., което също е неин личен рекорд.

Старши-треньорът на Клуба Костадин Чифлиджанов остана изключително доволен от нейното представяне и подчерта, че със своето постоянство и трудолюбие в тренировъчния процес, тя показва, че се намира в отлична форма. Следващата цел е предстоящия шампионат през лятото за мъже и жени, където многобоя е в 7 дисциплини. Там Вивиан отново ще се бори за първото място и покриване на нормативите за Балканските игри за мъже и жени и Европейско първенство под 23 г. за младежи и девойки.

Иван Стоилов

Помощник-треньор КЛА „Рилски атлет”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close