СамоковСпорт

Отличниците от „Бороборд” с набор от медали от държавното първенство по Биг Еър в Осогово

„Самоков 365“

Самоковският клуб „Бороборд“ отново се представи като отличник в държавното първенство по Биг Еър, провело се на 6 март /петък/ в Осогово. В надпреварата взеха участие 15 деца от клуба във възрастовите групи от U13 до мъже и жени. Общият брой на състезателите бе 60.

Със златни медали се сдобиха – Яна Попова /U13 момичета/, Бианка Тодорова /U15 момичета/ и два броя за Неда Пенчева /девойки и жени/. Сребро за Михаил Минков /юноши/ и Петър Гьошарков /мъже/, а Кристиян Крумов /U15 момчета/ се окичи с бронзов медал. При момичетата от U13 Леа Чапкънова е на 4-то място, а Дария Митрева на 6-то място. Момчета /U13/ Велизар Крумов е на 4-то място, а Костадин Узунов на 6-то място. При момчета /U15/ Иван Милошев е на 7-мо място. Радостина Славова получи поощрителна награда за млад перспективен талант.

По този начин нашите състезатели допълниха актива си с още 7 купи и показаха, че в свободния стил „Бороборд“ са най-известната и добра школа. Като и че методиката на двамата треньори Христо и Константин Ахтаподови дава добри резултати, въпреки липсата на паркове за провеждането на допълнителна подготовка в свободните дисциплини.

„Много съм доволен от постигнатите резултати, състезанието мина много добре и без травми. Мисля че за пореден път доказахме доминация в шампионата в свободната дисциплина, която е по-специфична и не толкова масова“, подчерта пред „Самоков 365“ треньорът Христо Ахтаподов.

Днес състезателите от клуб „Бороборд“ трябваше да заминат за Македония, за да вземат участие в четири международни старта, но предвид засилените мерки срещу корона вируса, те са отменени. Отменени са също всички останали спортни мероприятия и тренировки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close