Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Отличия от МОН и РУО за самоковски директори, учители и ученици

Анелия Балабанова

На 29-ти май в сградата на ПГТЕ „Хенри Форд” в София бяха раздадени традиционните отличия на МОН и РУО- София регион на директори, учители и ученици от Софийска област по повод 24 май.

Церемонията премина в присъствието на зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и началника на РУО-София регион Росица Иванова. Списъкът с тазгодишните призьори се оказа доста дълъг, а радващо е, че в него попаднаха и доста самоковци. По предложение на РУО, директорът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”  Ирена Коцева получи награда – плакет и грамота за директор на Софийска област за 2018 г.  Плакет и грамота имаше и за Илка Динева – директор на ДГ „Детелина” като признание за дългогодишния й преподавателски стаж и цялостен принос в образованието. Отличия получиха няколко самоковски преподаватели по предложение на педагогическите колективи. Това са Антоанета Антонова – старши учител по БЕЛ в ОУ „Христо Максимов”, Милена Желева – старши учител по информационни технологии в СУ „Отец Паисий” и Николай Караджинов – старши учител по физическо възпитание и спорт в ПГ „Константин Фотинов”. Общо 38 директори и учители от Софийска област получиха награди, внимание и заслужено признание от РУО по повод празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Вълнение имаше и сред учениците, предложени от педагогическите колективи за награди. Те бяха общо 12, от които петима самоковци – Кристиан Барански от НУ „Станислав Доспевски”, Светослав Иванов, Калина Митрева, Петя Павлова –  ученици в 11 клас на ПГ „Константин Фотинов” и Виктория Благоева – 10  клас в същото училище. Няма човек, който да не се впечатли от завидните математически постижения на Кристиан. Той е само втори клас, а вече мери сили с най-добрите. Познанията по немски език и отличното представяне на олимпиадата по този предмет, също така активното включване в различни училищни инициативи – постановките на „Театър? Фантастиш!“, благотворителния коледен концерт и други донесоха награди на  Светослав, Калина и Петя. Благодарение на успешното си  представяне на Международна олимпиада по немски език, организирана от Гьоте институт за ниво В2, десетокласничката Виктория Благоева също се нареди сред отличията.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close