Спорт

Отличен 6 за СК „Рилски скиор“

sk rilski skiorХристиана Видинова

През изминалата седмица спортният център „Бистрица“, в к.к. Боровец бе домакин на Държавното първенство по ски бягане за мъже, жени, юноши и девойки младша и старша възраст. 90 състезателя от 10 клуба премериха сили  в период от три дни (13.03-15.03), в дисциплините спринт свободен стил, отборен спринт класически стил и масов старт класически стил.

Изключително добри класирания записаха възпитаниците на Антоанета Кочова – Василева и Лиляна Кръстева. Състезателите се бориха през цялото време и съответно медалите не спряха да „валят“ за тях и през трита дни. СК“Рилски скиор“ успя да извоюва 3 златни, 7 сребърни и 9 бронзови медала.

През първия състезателен ден в дисциплината индивидуален спринт свободен стил – при девойки старша възраст Христина Митева записа второ място, Мария Видинова четвърто, Йоанна Виденова и Кристина Гривева – шесто и седмо място.

При девойки младша възраст само Мима Пашова успя да се окичи с бронзов медал, Емили Виденова, Джесика Уолтон и Ивана Гирова записаха съответно четвърто, пето и шесто място.

Бетина Благоева и Любослава Дюлгерова не можаха да се наложат при жените и се задоволиха с петото и седмото място.

При юноши старша възраст Евелин Митев се класира на шесто място, а при юноши младша Божидар Димитров за окичи със сребърен медал, а Александър Огнянов остана на шестата позиция.

Възпитаниците от СУ“Никола Велчев“ напълно доминираха през втория ден в дисциплината отборен спринт, отличията бяха много повече, отколкото през първия.

При жените Любослава Дюлгерова и Бетина Благоева извоюваха бронзови медали. Най – добро представяне направиха Христина Митева и Мария Видинова, които спечелиха златните медали за отбора на СК“Рилски скиор“ през втория ден при девойки старша. В същата възраст Кристина Гривева и Йоанна Виденова успяха да се преборят за бронзовите медали.

Мима Пашова, Емили Виденова, Божидар Димитров и Александър Огнянов се пребориха за сребърните медали при девойки младша и юноши старша възраст. Бронзови медали също при девойки младша възраст взеха и Ивана Гирова и Джесика Уолтон. Петър Марков и Максим Велчев останаха на четвърто място.

За съжаление Евелин Митев и Здравко Здравчов не можаха да се наложат при юноши старша възраст и се задоволиха с петото място.

Христина Митева, Мария Видинова и Йоанна Виденова пробягаха дистанцията от 7.5 км, като  не оставиха никакъв шанс на останалите състезателки и тотално доминираха през третия ден от състезанието в дисциплината масов старт класически стил при девойки старша възраст.

Максим Велчев успя да издържи дистанцията от 10 км и да спечели бронзов медал при юноши младша възраст.

Ивана Гирова, Джесика Уолтон и Емили Виденова записаха четвърто, пето и шесто място, съответно, при девойки младша възраст.

Екипът на „Самоков 365“ се срещна с три от състезателките на СК“Рилски скиор“ – Христина Митева, Мария Видинова и Мима Пашова за интервю.

Здравейте, момичета,  първо искаме да ви честитим за спечелените медали от състезанието в Боровец. Доволни ли сте от представянето си?

Христина: Ами, може да се каже, че съм доволна.

Мими Пашова: Да, аз съм доволна от своите класирания, най – вече от първия и втория ден.

Мария Видинова: Аз също съм доволна от класиранията си и се радвам за представянето си.

Срещнахте ли конкуренция по време на състезанието?

Х.М.: Срещнах конкуренция през първия и втория ден, но на тиймспринта,аз и моятасъотборничка – Мария Видинова, успяхме да се преборим и да вземем златото.

М.В.: Моята конкуренция основно бяха Илияна Джаджарова и Любомира Пехливанска, които се състезават за отбора на Сапарева баня. С Любомира бяхме през цялото време, както се казва ска в ска и имаше етап от състезанието, в който тя успя да ме изпревари. Метри преди финала, битката при кой отбор ще отиде златото, беше много оспорвана, но аз стиснах зъби и успях да я изпреваря, и да спечелим отличието с Хриси.

М.П.: В моята възраст също срещнах конкуренция от страна на отбора на Сапарева баня.

Миме, какво ти казаха треньорките след като пресече финалната линия и записахте единствените златни медали от деня за вашия отбор?

М.В.: Когато тренерките разбраха, че сме спечелили златото се зарадваха много и ни нацелуваха, защото това беше нашата цел.

Трудно ли ви беше?

М.П.: Не може да се каже, че не ни е било трудно. Пистата беше тежка, но въпреки това, ние дадохме всичко от себе си и успяхме да запишем добри класирания.

Умората каза ли си думата през последния ден?

Х.М.: Ами, да, усещах умора в мускулите, но за сметка на това беше моята дисциплина.

М.П.: Третият ден си каза думата, защото се чувствах доста натоварена и за съжаление, не успях да се преборя с конкуренцията и да грабна медал.

М.В.: За мен беше тежко през цялото време, но най – вече през третия ден, защото бягах повече километри, но се радвам, че ги устисках.

Това, че бяхте на домашното трасе, помогна ли ви да оберете толкова много медали?

Х.М.: Това е от голямо значение, че тренираме на тази писта и съм свикнала с този терен, но не мога да кажа, че ми беше лесно.

М.П.: Смятам, че това беше голям плюс за нас, защото преди това тренирахме много упорито за това състезание, защото искахме да закрием сезона с добри резултати. Всеки от нас се постара да даде всичко от себе си, за името на нашия отбор.

Ски бягането за вас е…?

Х.М.:  …не е един от най лесните спортове, но аз обичам трудностите и мисля да превъзмогна себе си!

М.В.: … начин на живот!

М.П.:  … за мен е здраве, чрез него се уча на дисциплина и издръжливост!

Искате ли да кажете нещо за финал?

Х.М.: След всичкия труд, който положих и ми предстои да положа, се надявам да има резултати вбъдеще, защото в нашия спорт се изисква време и търпение.

М.П.: Смятам, че мога да говоря от името на целия отбор на СК“Рилски скиор“ – искаме да благодарим на нашите треньори, за това, че полагат доста усилия и влагат доста нерви, за да можем да успяваме като добри спортисти. Пожелаваме им винаги да бъдат така усмихнати и загрижени за нас, защото ние сме едно голямо семейство. Обичаме ви!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close