Злободневно

Откриха развалено месо в заведение в Боровец

Над 35 кг. негодно за консумация месо бе установено при проверка на заведение в курорта Боровец в навечерието на студентския празник.

сн. интернет
сн. интернет

На територията на курортен комплекс Боровец бе проведена специализирана полицейска операция във връзка със студентския празник. Съвместни екипи от служители на икономическа полиция в ОДМВР – София, НАП, ОДБХ, РЗИ- София област и Инспекцията по труда са инспектирали общо 15 обекта- ресторанти, механи и увеселителни заведения с направени резервации от празнуващи студенти. В едно от проверените заведения, контролните органи са установили общо 35.260 кг месо, част от което с неясен произход, останалото с изтекъл срок на годност. От служителите на ОДБХ е съставен акт за установено административно нарушение. На установеното количество негодно месо е наложена възбрана и същото предстои да бъде унищожено в екарисаж. В хода на проверката, в заведението е установена и бутилка скъп алкохол, с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол. Предстои съставянето на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.
За притежание на 1 грам кокаин в празничната нощ е задържан 23- годишен старозагорец. Той бил проверен от полицейските служители в тоалетната на хотел в курортния комплекс. По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.
В резултат на предприетите допълнителни превантивни мерки студентските празненства на територията, обслужвана от ОДМВР- София, преминаха без сериозни инциденти и при гарантиран обществен ред.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close