РегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Откриха официално новата ски шанца в Самоков

Обновената шанца за ски скок в Самоков  бе официално открита вчера. Въпреки есенният дъжд на церемонията присъстваха много деца, родители и официални гости.

Българската федерация по ски бе представена от вицепрезидента Георги Бобев, отговорника за направление “Ски скок” и двигател на проекта за шанцата Захари Сотиров, а община Самоков от кмета Владимир Георгиев и неговия заместник Люба Кленова.

Сред гостите бе и световният шампион за юноши в ски скока Владимир Зографски и легендарния Валентин Божичков, носител на Европейската купа. Много деца трениращи ски скок дойдоха да тестват новата шанца и да покажат уменията си. За тяхна радост бе проведено и състезания на К6 и К12.

Малчуганите имаха право на направят по 2 скока от всяка шанца, а оценяването им ве поверено лично на олимпийския вицешампион в отборното от олимпиадата в Калгари 1988 и настоящ треньор на Владимир Зографски в националния  – Матиаж Зупан . Асистираше му бившият национал и олимпиец Георги Жарков.

Преди началото на състезанието всички бяха поздравени от кмета на Самоков Владимир Георгиев и вицепрезидента на БФСКи Георги Бобев. Поздрав към гостите имаше и от Владимир Зографски.

В състезанието на К6 при момичетата първа е Анна Бандрова, пред Яна Балканска и Натали Николова. При момчетата спечели Петър Бандров, пред Лазар Игнатов и Максим Коцев. На К12 победата бе за Георги Караджинов, пред Камен Сотиров и Мони Николов.

Медалите и материалните награди на призьорите връчиха  кмета Владимир Георгиев, Георги Бобев и Владимир Зографски. Шанцата в Самоков бе реновирана през лятото с подкрепата на БФСки, Община Самоков и частни дарители.

Идеята е през следващата година да бъдат направени още 2 малки шанци и по този начин да се даде възможност на повече деца да тренират ски скок.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close