ОбществоРегионални

Откриха новите спортни игрища в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”

Самоков 365

По атрактивен и интересен начин в ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха Европейския ден на спорта в училище. Инициативата дава възможност да училищата да популяризират физическото възпитание и спорта в училище, да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве чрез въвеждане на методи за учене през целия живот и не на последно място да засилят участието и развитието на социални умения сред учениците.

Практикуването на различен вид активности се оказаха подходящ повод за откриването на новите спортни игрища в двора на учебното заведение, изградени с общински средства в размер на 180 хил. лв. Площадките са предназначени основно за три вида спорт – волейбол, баскетбол и футбол. „След обновяването на училищната фасада и физкултурния салон дойде ред и на двора”, сподели зам.- кметът Люба Кленова. Сред официалните гости беше началникът на РУО-София регион Росица Иванова и Георги Иванов-Гонзо.

Училищният химн и водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Михаил Колев поставиха начало на събитието. То продължи със загрявка, прилягаща на едно иновативно училище. Малчуганите се раздвижиха под вещите наставления на Ралица Струмина и Васил Аджиков. След прерязването на лентата дойде ред момичетата и момчетата да се развихрят с демонстрации на различни видове спорт. Участие взеха и училищните отбори по волейбол и баскетбол, които представят достойно ОУ „Митр. Авксентий Велешки” на различни престижни спортни форуми. Още бъдещи успехи им пожелаха присъстващите. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close