ОбществоРегионални

Открит е ловният сезон за прелетен дивеч

Самоков 365

Дългоочакваният от всички ловен  сезон  за прелетен дивеч вече е открит. Това стана в събота /8 август/. Задържалото се сухо време доведе до липса на пъдпъдъци, но ловците са единодушни, че много по-важни са тръпката, вярното куче, искрите в очите, надеждата…излета сред природата. Председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев отправи послание към ентусиастите от цялата страна по повод откриването на новия ловен сезон.

„Това е дълго чакано и вълну­ващо събитие за ловци­те: младите в трепетно очакване, старите – с тръпка и грижа” – коментира той като не пропусна да спомене, че годината е особено трудна, белязана не само с АЧС, но и с пандемия от COVID-19, опасни заболявания, носещи сериозни предизвикателства.”Успяхме в пика на коронавируса да подпомог­нем хора в нужда и да направим дарения на здравни заведения. Изпълнихме дълга си и продължаваме да работим в тази посока. Вярвам, че всички ще изпълним и задълженията си, свързани с АЧС” – споделя още в обръщението си. В заключение не пропуска да спомене, че дивечът, оръжието, природата изискват внимание и бърза преценка на ситуацията, призовавайки към спазване на законовите и епидемиологичните разпоредби.

Междувременно преди откриването на сезона МВР стартира акция „Ловец”. Екипите ще следят за правилното транспортиране на ловното оръжие, използването му по предназначение, съхранението на боеприпасите. Апелира се към всички ловци да носят със себе си задължителните документи, необходими при проверка от страна на полицейските служители. Наслука и да няма произшествия си пожелаха авджиите преди началото на сезона за острел на прелетен дивеч.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close