ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Откриват отделение за COVID-19 в МБАЛ  

Анна Манова

Откриват отделение за пациенти с Ковид- 19 в МБАЛ- Самоков. От днес /18 юни/ има предписание от РЗИ за прием на пациенти от община Самоков. Причината е почти изчерпаният капацитет на инфекциозните отделения в столичните болници. Болницата получи дарения – респиратори и апарати за обдишване, които могат да бъдат ползвани в обособеното отделение.

Очаква се да бъде подписан договор за клинична пътека за Ковид -19. До момента МБАЛ – Самоков няма сключен такъв. Пред „Самоков 365“ в началото на миналата седмица /09.06/, управителят на болницата д-р Ковачка подчерта, че тя струва 604 лв., а един пациент – 2000 лв. Това е причината всички болнични заведения да отказват прием на такива пациенти и тези случаи се приемат само в две столични болници.

Днес в клиничната лаборатория на МБАЛ- Самоков, началникът й д-р Росица Минчева  осъществи изследвания с бързи тестове на още 20 служители на ОУ “Митр. Авксентий Велешки“, 30 на служители на Община Самоков и 70 на служители на полицията. Тестовете са получени като дарение от РЗИ- София област, а манипулациите са извършени от болницата безплатно. Бързи тестове са направени и на 200 жители на с. Радуил, осигурени от дарител и извършени от медицински специалисти на МБАЛ-Самоков отново безплатно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close