ОбществоРегионалниСамоков

Отиде си  Сотир Сотиров

“Самоков 365”

28 ноември 2020 бе белязан от загуба за самоковския спорт. Напусна ни големият шампион в ски скока – Сотир Захариев Сотиров.

Майстор на спорта, 5-кратен републикански шампион по ски скок, двукратен републикански шампион по хандбал с отбора на ВИФ, треньор и общественик.

Сотир е ярък представител на изчезващ вид всестранно развити спортисти. – в родния Самоков Започва да се занимава с алпийски ски на 14 години в родния Самоков, а като 20- годишен студент във ВИФ открива любовта си към летенето. Като ски скачач е шампион на България за 1963, 1965, 1966, 1968 и 1969 година. Четирикратен носител на купата на вестник “Отечествен фронт”. След дипломирането си във ВИФ става и треньор, има принос за развитието на спорта в Самоков във всички поколения самоковски скачачи. Заедно с братята си Георги и Боян участва в изграждането на шанците в Самоков и Боровец.

„Нека да си спомняме с усмивка за Сотир Сотиров – личност, оставила дълбок отпечатък в развитието на ски спорта!” – призовават неговите близки, познати и роднини. Църковната служба ще се състои на 02.12.2020 год. от 13:00 часа в Митрополитската църква “Успение на Св.Богородица” в Самоков, близо до дома, в който е израсъл. Светла му памет!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close