ОбществоРегионалниСамоков

Отиде си най-дългогодишният кмет Крум Георгиев

„Самоков 365“

Отиде си познатият като най-дългогодишен кмет Крум Георгиев. Името на бай Крум, както го наричат всички, предизвиква уважение заради доброто си отношение към проблемите на хората от родния му Бели Искър.

Крум Георгиев впечатляваше с благост и добра дума, като целият му живот премина в пулса на малкото населено място – неговите грижи и радости. Така цели 50 години и 13 мандата, той бе кмет на с. Бели Искър. Запознати често се шегуваха, че с постоянство и упоритост успява да бие рекорда на Тодор Живков, който е начело на страната цели 33 години  – от 1959 – 1989 г. А от местните ръководители негов основен конкурент бе бившият кмет на Долни Окол Данчо Йорданов.

Крум Георгиев печели изборите през 1968 година, когато е едва на 32 години. И успява да бъде на ръководната позиция през два режима – социализъм и демокрация. Негова основна истина се състоеше в много прости неща – да бъдеш близо до хората и да ги чуваш, както и да обичаш, ако искаш да те обичат.

„Отиде си Крум Георгиев… Той е пример за това какъв трябва да бъде един кмет – с отворена душа и очи. Очи, които да гледат в бъдещето и да търсят в настоящето начините, то да бъде по-добро. Душа, в която намира утеха всяка болка, която се отзовава на всяка нужда. Едно сърце, което 50 години биеше с проблемите на Бели Искър, спря. Ще ни липсва безкрайната му енергия за работа, съветите му и вечният му стремеж да прави света около него по-добър. Отиде си с първите лъчи на слънцето на деня на архангел Михаил. Светъл да е пътят му и душата му да намери покой! Дълбок поклон пред паметта му!“, написа в социалната мрежа градочалникът Владимир Георгиев.

Екипът ни изказва най-искрени съболезнования на семейството за загубата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close