ЗлободневноРегионалниСамоков

Отиде си легендата в ските Михаил Попангелов

“Самоков 365”

Днес на 85 – годишна възраст си отиде легендата в ските Михаил Попангелов. Той е брат на Петър Попангелов-старши и чичо и бивш треньор на един от най-добрите състезатели в историята на зимните спортове Петър Попангелов-младши.

На една от последните си срещи с ученици в СУ „Отец Паисий“ в Самоков, той сподели, че и на 81 години все още е привлечен от белите писти и използва всяка възможност да кара ски в курорта Боровец. Попангелов беше дългогодишен помощник – директор по спортната част на обединеното преди години училище. По ските е увлечен от детските си години и става първенец още в първото си състезание. Тогава е едва 5 клас и спечелва купа „Септемврийче“ по Мусаленската пътека.

Михаил Попангелов е участник в четири световни първенства като състезател и треньор на някои от най-големите имена на Самоков и България в този спорт – Петър Попангелов-младши, Васил Карабельов, Людмил Тончев… Многократен републикански шампион е, носител на купи, на безброй медали и много други награди. Също така беше и треньор на националния ни отбор по ски алпийски дисциплини дълги години.

Екипът ни изказва най-искрените си съболезнования на цялото семейство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close