ЗлободневноОбществоСамоков

От днес се разхождаме свободно в парковете под условия

„Самоков 365”

Отварят парковете в градовете от днес. Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се разрешават разходките в парковете, но при строго спазване на определени условия. Кметът Владимир Георгиев издаде заповед, с която се регламентира посещенията и организацията в парковете „Лаго“, “Ридо“ и „Крайискърец“ в града.

Посетителите задължително трябва да носят маски, да не използват детски и спортни площадки, да не докосват повърхности, да не се седя на пейки и тревни пространства и да се спазва задължителна дистанция. Това важи за всички места за отдих и сядане – пейки и беседки, независимо дали са в паркова зона или в градска среда. Забранява се употребата на алкохол. Посетителите на парка трябва да съблюдават всички останали мерки и указания на лицата, изпълняващи служебни правомощия – органите на реда, охраната на парковете и т.н.

Посещението в парковете се разрешава на майки с деца, на деца до 12 години, придружени с член от семейството, както и на собственици на кучета. Определеният часовия диапазон е от 9:30 до 18:30 часа.

Парковете в Самоков са с достатъчно много входове и достатъчно широки алеи, за да бъдат ползвани разумно от всички.

Заповедта е изпратена и до кметовете на селата, за да следят за посещенията в градинките и малките паркове в населените места. Срокът и обхвата на мерките е в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

 

От Община Самоков призовават гражданите да бъдат разумни и да спазват мерките, за да не се създават предпоставки за разпространение на заразата. Не забравяйте, че ако се установи неспазване на дадените инструкции, контролните органи могат да направят предписания и парковете отново ще бъдат затворени.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close