Обща категорияОбществоРегионални

Основаха Ротари общностен корпус в Горна баня

„Самоков 365“

За ротариантската 2022/2023 Петрун Вардаров е председател на подкомитет Ротари общностни корпуси (РОК) към Ротари България Дистрикт 2482. РОК са доброволчески отряди от мъже и жени, които не членуват в Ротари клубове и са обединени да решат проблеми на мястото, където живеят, или работят. Те задължително са прикрепени към местен Ротари клуб, който ги спонсорира. В България има само 3 Ротари общностни корпуси. А в началото на седмицата /05.12.22 г./ бе създаден четвъртият в Горна баня.

 „Като председател на Подкомитет Ротари общностни корпуси имах честта да присъствам и обявя създаването на Ротари общностен корпус Горна баня. Благодарение на Лина Маймарова, членовете на РК Горна баня, президента на клуба Иво Иванов и местните доброволци, се учреди РОК Горна баня. Целите на този доброволен корпус са превръщане на местното читалище „Пробуда – 1926“ в туристически център, обновяване на библиотеката му и сцената“, сподели пред „Самоков 365“ Вардаров.

И допълни, че са планирали също направа на пешеходна пътека към метростанцията. Поставили са си за цел да организират културни, образователни, туристически и спортни мероприятия. Ще се стремят към устойчивост и трайност на планираните дейности.

Създаването на РОК Горна баня съвпада с Международния ден на доброволците. Този ден за първи път чества през 1985 г. по инициатива на ООН. Тогава световната организация приканва правителствата и НПО от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по – голяма гласност на дейността им.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close