ПолитикаРегионалниСамоков

Осмо място за Кирил Стойков в листата на ВМРО за София област

„Самоков 365“

Партия „ВМРО – Българско национално движение” регистрира листата си за 26 МИР София област. В нея фигурират четиринадесет кандидати за народни представители с професии от различни сфери на обществения живот. Водач на листата е главният секретар на ВМРО – Юлиан Ангелов, който е председател на националния предизборен щаб. На осма позиция е самоковският представител Кирил Стойков. Войводите от ВМРО се впускат в поредната политическа надпревара и в защита на българщината с мотото „Защити националния интерес – България над всичко“.

Осмият в листата Кирил Стойков е председател на самоковската структура и дългогодишен поддръжник на идеите на ВМРО. Той е управител в сферата на ресторантьорския и хотелиерски бизнес. Има опит в участие на избори както за правителство, така е и като участник в борбата за местния вот.

„ВМРО е моята организация. Мотото на кампанията, която ще стартираме, е „Защити националния интерес – България над всичко“, което винаги е било водещо за ВМРО. В тази връзка искам да допълня и с една мисъл на големия Тодор Александров, за да конкретизирам какво е точно ВМРО и за какво се бори, а тя е следната: „ВМРО не обръща своите погледи нито на запад, нито на изток. Тя разчита предимно на своите сили, не става оръдие никому и не ще позволи на никой да си служи с нейното име и престиж за лични и други цели“, сподели пред „Самоков 365“ Стойков.

Той допълни, че влиза в изборите по покана на ръководство, което по думите му приема с удоволствие.  По отношение на участието на ВМРО в предното правителство, Стойков казва:

„За мен партия ВМРО взе успешно участие в предишния парламент. Понесохме много удари, че останахме до края с управлението с ГЕРБ, но ВМРО беше във властта, за да си изпълни предизборните си обещания. Получихме много удари под кръста – с темата с паспортите, с язовира в Перник, по темата със самолетите. По отношение на самолетите – това са най-добрите самолети, които до две години ще дойдат в страната. Отложени бяха заради ситуацията с Ковид, но до 2025 година самолетите ще са в България. Парите също не са платени предварително, те са в гаранционен фонд, който носи лихви на българската държава. Като цяло нищо не беше такова, както бе представено“, сподели Кирил Стойков.

По отношение на свършеното от ВМРО, Стойков подчерта, че голяма част от предизборните обещания са спазени – сред тях са увеличение на минималната пенсия и модернизация на българската армия.  На въпроса дали ще бъде съставено ново правителство след 2 октомври, Кирил Стойков не скри скептицизма си:

„Съмнявам се, че ще бъде съставено правителство, поради множеството назрели различия. Моята прогноза е, че най – късно до една година ще има нови избори, най-вероятно ще бъдат две в едно заедно с местните. Така вървят нещата, че няма да има стабилно мнозинство“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close