ОбществоРегионалниСамоков

Осмото издание на „Ритъмът на планината” събра на едно място различни активности и артисти в парка

Анна Манова

„Ритъмът на планината” за осма година раздвижи пластовете в Самоков. Точно под пистите и непосредствено под погледа на величествената Рила планина, в парк „Крайискърец”, се проведе превърналият се в традиция младежки форум. Първоначалният му замисъл да бъде концентриран само върху алтернативната музика с времето се разчупи и прибави към себе си работилници и активности на открито. И така фестът се разгърна и разшири възрастовата граница от най-малките до по-големите. Организатори на събитието са Liberty Records, Младежки парламент – Самоков и Община Самоков.

Топло време и много положителни емоции – това са част от характеристиките на събитието, което се проведе навръх Деня на независимостта – 22 септември /събота/. Паркът беше изпълнен с живот, слънце и добро настроение. Имаше цветове и разнообразие. Кът за информация в центъра на парка ориентираше посетителите какво се случва в него. По цялото протежение на крайречната зона деца от различни възрасти развихряха свободно въображението си и творяха различни работи с ръце. В едната част на голямо общо платно малчугани рисуваха картина, изобразяваща деца, хванати за ръце, а над тях се мъдреше цветен надпис: „Ние сме света”. Съвсем малко по-встрани друга група деца рисуваха върху хартия, поставена на земята обща композиция, под професионалния поглед на художника Иван Шуманов, ръководител на школата по рисуване към читалище „Младост – 2003”. Към различните активности под открито се включиха и арт работилница „Палитра” към Младежкия дом с ръководител Латинка Щъркелова. На този щанд се изработваха разноцветни гривни от перли и топчета. За любителите на ръчно изработените неща имаше възможност да си направят капан за сънища по идея на Таня Михайлова и ателие „Трион”. По-смелите и творчески настроени имаха възможността да участват в работилница по рисуване с пръсти, подготвена от фондация Today. За меломаните имаше организирани два къта за музика. Единият беше за разучаване на акустична китара, за което се погрижиха Стефан Илиев и Александър Марковски /от „Заедно в час”/. А другият беше за доближаване до тънкостите на перкусионните инструменти благодарение на Деян Петров от група Yambadon.  Едно от най-веселите и емоционални кътчета в парка беше това на Танцово студио „Кати денс” и неговата ръководителка Катрин Митева. Малчуганите се забавляваха под ритъма на любимите си популярни парчета. За любознателните имаше подготвена викторина, свързана с Деня на независимостта. Най-добрите сред тях получиха награди. Напитки като комплимент за артистите бяха подготвили от бар и динър „Централ парк”, от пицария „Джой” осигуриха вкусна пица, а от португалския грил FranGo предоставиха пиле. Спонсор на събитието беше фирма „Компир”, а от Snow wake направиха тениски.

Докато около обяд в „Крайискърец” се провеждаха различните видове активности се подготвяше и сцена за изпълнителите вечерта. След динамичния ден дойде ред за разпускащата част, а именно откритата сцена под небето. След 17:30 часа на нея се изявиха ДВГ „Медени звънчета” към ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, с ръководител Даниела Георгиева, Танцово студио „Кати денс” с хореограф Катрин Митева. В малко по-късните часове паркът беше озвучен от изпълненията на  перкусионна група по джембе Yambadon, SON Колячо, Uplifta, NRG D, Герата,  Божидар Василев /_Trom _Bobby/ и не на последно място популярната певица Прея, заедно с бенд на живо – Евден Димитров, Владо Казаков и Волен Милчев.

Концертът приключи с множество хора, насядали по тревните площи, наслаждаващи се на алтернативната музика и небе, покрито със звезди. А за някои продължи с афтърпарти в Хъба.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close