Обща категорияОбществоСамоков

Осмото издание на „Ритъмът на планината” – навръх Деня на независимостта в Kрайречния парк

Анна Манова 

Осмото издание на младежкия форум „Ритъмът на планината” ще се проведе навръх Деня на независимостта – 22 септември /събота/. Традиционно се състои под открито небе, като за втора поредна година локацията от центъра на града е изместена в Крайречната зона. Организатори на събитието са Liberty Records, Младежки парламент – Самоков и Община Самоков.

През тези осем години „Ритъмът на планината” се разгърна и от музикален концерт, включващ изпълнители на алтернативна музика, се превърна във фестивал, който събира на едно място различни активности. Събитието вече има своя изградена традиция, провежда се през месец септември и е вписано в културния календар на града. И тази година в програмата присъства една приятна смесица от разнообразни арт работилници, музикални работилници и различни артисти. Организаторите обещават много забавления за малки и големи в празничния ден.

Началото на фестивала ще бъде поставено в 11:00 часа като в различни точки на парк „Крайискърец” ще бъдат разпръснати два типа работилници – за изкуство и музика. Всеки желаещ ще има възможността да се включи в някоя от тях по избор. Ще има детски кът и зона за игри. Тази година запленените от изобразителното изкуство ще могат да рисуват заедно с художника Иван Шуманов, който е ръководител на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалище „Младост – 2003”.  Или да се включат към Мария от „Хлорофил” и фондация „Today” /гр. София/ и да рисуват с пръсти. За любителите на приложното изкуство също ще има изненади – за тях Таня Михайлова и Ателие „Трион” са приготвили за изработка т.нар. „капани за сънища”. А Латинка Щъркелова и нейният клуб „Арт палитра” към Младежкия дом ще майсторят ръчноизработени бижута. За меломаните ще има и работилница по китари под ръкoводството на самоковеца Стефан Илиев и Александър Макровоски /”Заедно в час”/. Ще има възможност да се докоснете и до по-екзотични музикални перкусионни инструменти, благодарение на Деян Петров от група Yambadon, който е и един от организаторите на събитието. В 16:30 часа ще се проведе познавателна викторина, а за най-бързите и точните в отговорите ще има и награди.

След динамичния ден, идва разпускащата част, а именно младежкият концерт. В 17:30 часа отново на открита сцена ще се изявят местни и гост музиканти.  В програмата участие ще вземат ДВГ „Медени звънчета” към ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, с ръководител Даниела Георгиева, танцово студио „Кати денс”, с хореограф Катрин Митева, перкусионна група по джембе Yambadon, SON, Uplifta, NRG D, Герата,  Божидар Василев /_Trom _Bobby/ и не на последно място популярната певица Прея, заедно с бенд на живо – Евден Димитров, Владо Казаков и Волен Милчев.

„Осмото издание на „Ритъмът на планината” ще се проведе на 22 септември /събота/ навръх Деня на независимостта. Предвидили сме викторина и награди. Събитието ще бъде между 11:00 – 22:00 часа в парк „Крайискърец”. За да станете част от форума не се изисква нищо друго освен желание да прекарате приятно един ден на открито”, споделиха организаторите Анри Хаджийски /„Либърти”/, Йоана Механджийска /Младежки парламент – Самоков/ и Деян Петров /„Заедно в час” и група „Yambadon/.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close