ОбществоРегионални

Осем преподаватели предложени за награди по повод 24-ти май

Самоков 365

Комисията за определяне носителите на награди на Община Самоков в системата на предучилищното и училищното образование проведе заседание. Номинираните преподаватели трябва да бъдат утвърдени с решение на ОбС-Самоков по време на сесията, която ще се проведе в четвъртък /21-ви май/. Ежегодно в навечерието на празника на българската просвета и култура – 24-ти май, педагогическите съвети към училищата в общината, правят номинации на свои колеги за приноса им в развитието на предучилищното и училищното образование.

Предложенията бяха разгледани от комисия, под председателството на Михаил Михайлов – председател на ПК „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ към ОбС – Самоков. Сред членовете са също преподаватели, представители на общината, както и на медиите. Всяка кандидатура се разглежда на базата на предварително определени критерии, които носят точки – степен на образование, придобита квалификация, получени сертификати от обучения и курсове, участие в областни и национални конференции, публикации в печата, постижения на ученици в олимпиади, състезания, конкурси и други, участие в проекти, обществено значими дейности, извънкласни дейности, принос за развитие на образователната институция, както и присъдени награди и отличия. Най-много предложения – осем от страна на учителските колективи събра категорията за цялостен принос към системата на образованието.

След обсъждане комисията стигна до решение да бъдат отличени Димитрина Миленкова от детска градина „Звънче“, Емилия Трифонова от училище „Христо Максимов“, Николай Ковачев от Гимназията по туризъм и Георги Зафиров от НУ„Станислав Доспевски“. В категорията за учители до 29 години предложението е за Антония Соколова – от детска градина „Детелина“, начално образование – Антоанета Механджийска от СУ „Отец Паисий“, прогимназиален етап – Силвана Оцетова от СУ „Никола Велчев” и гимназиален етап – Мария Андреева – Кроснева от ПГ „Константин Фотинов“. Предстои предложенията да бъдат обсъдени и гласувани на сесията на общинския съвет тази седмица.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close