Спорт

Осем медала завоюваха състезателите на спортен клуб „Самоков” в Национален турнир

„Самоков 365”

aerobikaВ Националния турнир по спортна аеробика, който се проведе в хотел „Самоков” в Боровец от 7 до 9-ти октомври, взеха участие 120 състезатели от шест клуба от страната – „Мегаспорт” и „Виолена” от Хасково, „АМД” – Пловдив, „Тонус” – Кюстендил, „Олимп” – Стара Загора и нашите чаровници от Спортен клуб „Самоков”.

Във възрастовата група 9-11 години Никол Драганова завоюва сребърно отличие. Съотборничката й Иванина Вукадинова зае пета позиция. Стела Йорданова се окичи със злато и стана национална шампионка във възрастовата група 12-14 години. Непосредствено след медалистите, на четвърта позиция, се нареди Лина Гаврилова, а Джована Ангелкова е шеста, с равен резултат с петата. Според треньорката Дияна Аврамова нашите състезатели в тези две възрастови групи бележат най-сериозен напредък и оценява представянето им в турнира като отлично. Сребърна медалистка във възрастовата група 15-17 години стана Анита Гаврилова. Съотборничките й Светлина Велинова, Весела Вукова и Камелия Петрова са съотвено пета, седма и осма. Бронзов медал в тази група заслужи още една самоковка – Симона Благоева, която се състезава за „Мегаспорт”- Хасково. Двойката Ангел Казаков и Анита Гаврилова се aerobika2изкачиха на най-високата стълбичка. Ангел взе златен медал и в категория
индивидуално – мъже. Групата на 15-17- годишните, в която влизат Анита, Ангел, Светлина, Симона и Дарина Пашова спечели златното отличие. Травма попречи на една от основните претендентки за медали в тази възрастова група – Синтия-Мари Ангелова, да участва в турнира, но въпреки това беше в залата, за да подкрепя своите съотборници. Надя Паунова е сребърна медалистка при жените над 18 години. Специално внимание трябва да обърнем на факта, че в това състезание нямахме представител в съдийския панел, поради отсъствие на Калоянов по здравословни причини. Това направи борбата за медалите още по-трудна. В края на тази седмица нашите състезатели ще се борят за отличията на международния турнир в Пловдив от 14 до 16 октомври, а в началото на ноември – от 2 до 7-ми, им предстои участие в Унгария. Най-малките ни аеробки, на възраст от 5 до 8 години, ще се качат на подиума на 19 ноември на „Бейби турнир” в София.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close