ОбществоРегионалниСамоков

Осветиха нов параклис в село Маджаре

„Самоков 365”

В неделния ден – 16 август,  отвори врати новият параклис „Св. Георги” в село Маджаре. Той е дело на Евгени Грозданов и сина му Георги Захариев. Желанието на двамата инициатори бе новото духовно място да бъде осветено и отворено за миряни около Георгьовден, но ситуацията с пандемията забави тази стъпка с няколко месеца.

Но все пак освещаването бе факт в средата на август и събра на едно място желаещи да посетят параклиса и да запалят свещ за здраве. Впечатляващо е самото място, в което баща и син са изградили прекрасно духовно пространство и са вложили цялото си сърце, душа и упование в Бога.

Параклисът „Св. Георги” е изографисан с чудни икони, там е изградена чешма „Светата чешма”, от която блика животворна студена изворна вода, обособени са кътчета за отдих и уединение. В неделния ден това чудно място отвори врати с благословението на патриарх Неофит, предадено от Негово преосвещенство епископ Поликарп, който направи тържествено освещаване на параклиса.

„Благословено да е делото на ктиторите Евгени Грозданов и сина му Георги и дано добрите дела се множат и им носят огромното удовлетворение, каквото заслужават” , пожела кметът на Самоков Владимир Георгиев, бе сред  гостите на освещаването.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close