Обща категорияРегионалниСамоков

Определиха носителите на общински стипендии за 2020/2021 учебна година

„Самоков 365”

Вече са ясни имената на носителите на общинска стипендия за учебната 2020/2021 година. Комисия, с председател зам.- кмета Люба Кленова се събра и обсъди постъпилите заявления. С решение на ОбС ежегодно се отпускат 11 стипендии – 2 за хуманитарни науки на името на Константин Фотинов, две за природоматематически науки на името на Акад. Л. Чакалов една за постижения в изобразителното изкуство на името на Наум Хаджимладенов, една за постижения в музиката на името на Васил Стоин и една за спорт. Има допълнителни три стипендии, които се разпределят в област, по усмотрение на комисията.

Стипендиите са в размер на 1000 лв. Присъждат се и две стипендии за талантлив подрастващ спортист в областта на зимните спортове в размер на 500 лв. Двадесет и пет заявления бяха подадени, като от тях пет за стипендията “Фотинов”, три за стипендията “Чакалов”, шест за “Хаджимладенов” и три за “Стоин”, три за стипендията за спорт и две за подрастващ млад спортист.

Комисията разгледа постъпилите заявления и реши да бъдат отпуснати две стипендии за хуманитарни науки – на Ана-Мария Мирчева – ученичка от ПТГ „Вапцаров” и на Доника Баракова – от ОУ “Кирил и Методий”, като за тази година е приета в ПГ „Констнтин Фотинов”. Две стипендии в областта на природоматематическите науки бяха отпуснати на Иван Нейчев ученик от ПГ “Константин Фотинов” и на Моника Попова – ученичка от ПГ „К. Фотинов”. Христо Димитров, ученик от ПГ „К. Фотинов” получава стипендията за изобразително изкуство. Дияна Чаушева – Националното музикално училище, Димитър Рогачев от ПГ „К. Фотинов” и Мартина Дибекова от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” получават стипендията за музика. Стипендията за спорт се присъжда на Георги Ганджулов – лека атлетика, ученик на СУ “Отец Паисий”. Двамата млади сноубордисти Яна Попова от СУ “Никола Велчев” и Антоний Антонов от ОУ “Христо Максимов”, получават стипендията за талантлив подрастващ спортист.

Целта на ежегодно отпусканите стипендии е община Самоков да насърчава талантливите самоковчета и да подпомага тяхното развитие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close