Обща категорияРегионални

Определени са носителите на отличията „Учител на годината”

Самоков 365

Комисия, назначена със заповед на кмета на общината, в която членуват общински съветници, служители и общественици определи претендентите за отличията „Учител на годината” сред направените номинации. Предложенията се правят от педагогически колективи, обществени съвети, неправителствени организации, граждански и професионални организации. Комисията е разгледала постъпилите предложения и е избрала носителите на наградите в сферата на образованието за 2018 г.

Наградата „Учител на годината” е част от новата Наредба за символиката и отличията на община Самоков. В категория „Предучилищно образование” тя отива при Елена Въжарова. Отличието за „Учител в степен „Начално образование” /1-4 клас/ се присъжда на Ани Аврамова-Шейнова от СУ „Отец Паисий”. Костадинка Христова и Стефанка Митрева от ПГ „Константин Фотинов” са призьорите сред преподавателите съответно в прогимназиален /5-7 клас/ и гимназиален етап /8-12 клас/. Мариана Гълъбова е отличена като най-успешен млад учител /до 29 години в настоящата календарна година/.

За принос в образователното дело са номинирани Бойка Михайлова – общински съветник, учител и председател на СБУ в Самоков, Илка Динева – дългогодишен директор на ДГ „Детелина” и Мариана Богоева. Предстои номинираните да бъдат утвърдени на сесия на ОбС – Самоков през май, а наградите ще бъдат връчени на 24 май в Деня на славянската писменост и култура.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close