Боровец

Около 2500 студенти са избрали да купонясват в Боровец

Анна Манова

8-%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8

Поредният 8-и декември чука на вратата – за някои студенти това е първият път, когато се събират по този повод, за други – вече отминало време, за което си спомнят с умиление, носталгия и усмивка.

Но така или иначе 8 си е 8!

1418afde4e82c6c7c58c9513a6643611953c2

Казват че бивши студенти няма! И ако приемате тази крилата фраза за вярна – тогава честит празник на всички, които в момента са студенти или все още се чувстват такива.

Да се „тагнеш” от хотелската стая на курорт е модерно!

И тази година Боровец е едно от предпочитание места за купоняване на студентския празник. Около 2500 бъдещи висшисти, разпределени в 6 хотела, ще имат възможност да се отбележат в социалната мрежа от курорта. „Три дни яли, пили и се веселили” е положението на студентите тази година, приели предложението на хотелиерите за тридневни празнични пакети. Определено курортът се подмладява в тези дни около 8 декември – витае празнично настроение, роклите са подготвени,  токчетата също, ризите са изгладени. За да няма спомен от тези приготовления в малките часове на нощта. Една солидна сума „хвръква” за отрицателно време както се казва, ей така за един кеф.

снимка: Георги Големинов
снимка: Георги Големинов

Тази година броят на студентите, които ще празнуват на Боровец е значително по-малък от миналогодишния.

На 8 декември 2015 около 4000 души са избрали курорта за място за отбелязване на празника. Тази година броят им е около 2500. Причините вероятно са комплексни.

Много малък е броят на хотелите в курорта, които предлагат  оферти за студентския празник. Може би пакетните цени за някои желаещи да празнуват на Боровец са се видели доста „солени”. Друга вероятна причина е нежеланието на част от заетите в туризма да приемат студенти, поради обективни причини – золумите, които неизбежно се случват. Така или иначе фактите са си факти!

Във връзка с празника за предприети засилени мерки за сигурност, за да може той да протече нормално, без инциденти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close