БоровецРегионални

ОДМВР – София с превантивни мерки за сигурност по време на студентския празник

Самоков 365

С оглед опазването на обществения ред преди, по време и след приключване на студентския празник- 8 декември, от страна на ОДМВР- София са предприети организационни и превантивни мерки за осигуряване нормалното протичане на празненствата, противодействие на престъпността и гарантиране на пътната безопасност. В провеждането на мероприятията са включени и служители на регионалните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и представители на други компетентни държавни институции.
Набелязаните мерки са обсъдени на работни срещи на началниците на 12- те районни управления с представителите на местната власт на обслужваната територия. Проведени са срещи с отговорниците на хотели, питейни и увеселителни комплекси с цел преценка на рисковете от престъпни посегателства, повишаване на бдителността им и координиране на начините за комуникация с полицейските структури за своевременно реагиране при възникнала необходимост. Паралелно с това е завишена бдителността на ръководителите на охранителните фирми по отношение на пропускателния режим с цел недопускане на въоръжени лица и такива във видимо нетрезво състояние в охраняваните от тях обекти.
През периода 8-10 декември са планирани специализирани полицейски операции за превенция и противодействия на правонарушения, които ще се проведат от служители на икономическа полиция съвместно с представители на БАБХ, НАП и общинските администрации по места.
В районите на питейните и увеселителни заведения с организирани тържества на студенти- предимно в курортите Боровец и Мальовица и градовете Копривщица и Костенец, ще има засилено полицейско присъствие.
В дните преди, по време и след приключване на студентския празник ще бъдат проведени специализирани полицейски операции. Полицейските наряди ще извършват засилен контрол по отношение на водачи на МПС, употребили алкохол и упойващи вещества; неправоспособни и управляващи неизправни МПС. Във връзка с очаквания интензивен трафик е създадена необходимата организация за позициониране на допълнителни полицейски екипи на автомагистралите и главните пътища на обслужваната територия с оглед регулиране и подпомагане на движението и недопускане предпоставки за възникването на пътнотранспортни произшествия

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close