ОбществоРегионалниСамоков

ОДЗ „Зорница“ с нова пристройка и интерактивна площадка за новата учебна година

„Самоков 365“

Напредва работата по изграждане на пристройката и интерактивната детска площадка към ОДЗ „Зорница”. Обектът се финансира от по проект, с който Община Самоков кандидатства пред Министерство на образованието по Националната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини и училища за периода 2020-2022.

От април започна реализацията на проекта и за ОДЗ „Зорница”. Строително-ремонтните дейности включват изграждане на пристройка с оборудването в нея. Това ще позволи увеличаване на капацитета на детската градина с още две групи. Освен пристройката, проектът предвижда поставяне на нови детски съоръжения, с които значително ще се подобри материалната база и условията за децата, които са там.

На финален етап е и изграждането на интерактивна площадка за безопасност на движението. Това ще даде възможност за включване в обучение с практическа насоченост за усвояване на правилата за безопасно движение по улиците и познаване на правилата. Стойността на проекта е 280 хил. лв. и трябва да приключи до началото на новата учебна година.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close