Седмицата

Обявиха промени в обществена поръчка за изграждането на Регионален център за управление на отпадъците

OPE logo 1От Агенцията за обществени поръчки извършиха предварителен контрол и предписаха да се направят корекции в обявлението за обществена поръчка за изграждането на новото депо за отпадъци в Самоков. Промените касаят най-вече сроковете на поръчката и изискванията към фирмите–кандидати.

Обект на обществената поръчка е строителството на Регионален център за управление на отпадъците – 1-ви етап и външните връзки по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците”.

Проектът се финансира със съдействието на Оперативна програма „Околна среда”. Предвижда се изграждането на довеждащ път, трафопост, водоснабдяване, канализация, приемна зона, пропускателен пункт, везна, административна сграда, общински център за рециклиране, в който ще има зона за разтоварване и зона за складиране. В проекта се предвижда и електроснабдяването на обекта. Включено е и изграждане на вътрешната инфраструктура. На първи етап ще бъде направена и системата за третиране на инфилтрати, като се разглежда и вариант за изграждане на локална пречиствателна станция. Ще има също система за отвеждане и обезвреждане на биогаз и лесозащитен пояс.

Документи от кандидатите за строителството се приемат до края на тази година. Процедурата по обществената поръчка за избор на изпълнител ще се проведе на 3 януари.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close