Слайд категория

Общо 326 валентинки бяха изработили ученици за Деня на влюбените

valentinkaПо случай 14 февруари ученици от всички училища се заеха да правят валентинки за традиционния конкурс, който се организира от Младежки дом Самоков, с отговорник Латинка Щъркелова. В конкурса взеха участие общо 252 деца, от 1-ви до 11 клас от шест училища в града и от школата за изобразително изкуство „Зографче”. Най-дейни бяха от НУ „Петър Берон” с 77 участници, след тях се нареждат СОУ „Отец Паисии” с 58 участници, НУ „Станислав Доспевски” с 36, ОУ „Кирил и Методий” с 35, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” 24, ОУ „Христо Максимов” – 16 и школа „Зографче” – 6 деца. Те бяха направили общо 326 валентинки. Трудната задача да изберат най-достойните за награда ученици имаше журито с председател Маргарита Кьосева (школа „Зографче”) и членове нашата колежка Анна Манова, Делян Василев (в. „Приятел”) и Веска Колешанова, НЧ „Любословие- 2009”.

Тази година валентинките бяха много разнообразни, а че децата са вложили старание с помощта на своите учители, бе повече от ясно. Влюбени човечета, сърца и купидони преобладаваха на картичките, а тези с по-богатото въображение бяха направили цялостни композиции за случая. Журито раздели участниците в две основни категории от 1-5 клас и от 6-11 клас. По този признак определи от категория по три места. При по-малките първото място отиде при един интересен жабок, с джобче за пожелания, изработен от Виолета Божилова от НУ „Петър Берон”, второто място взе Магдалена Станкова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методи”, а третото място е за Цветомира Станева от НУ „Станислав Доспевски”. При по-големите изборът бе още по-труден, но се отличиха най-много три валентинки, направени почти професионално – първо място за Анастасия Вукова, ученичка в ОУ „Св. Св. Кирил и Методи”, второ за Габриела Ковачка от ОУ „Авксентии Велешки” и третото за Евелина Драгалевска, възпитаничка на СОУ „Отец Паисий”.

Имаше и специални награди за най-оригиналните валентинки. За художествено отношение по темата за Деня на влюбените бе награден Веселин Стоянов от СОУ „Отец Паисии”, за миниатюра – двама влюбени на пейка, направена от клечки за зъби и всичко това монтирано в крушка взе Ивана Николова от ОУ „Авк. Велешки” и за 3D изпълнение и мащабност отиде при Радостина Иванова от СОУ „Отец Паисий”, която близо два месеца е изработвала сцена и декори на любовна тематика.

Тази година журито обърна внимание и на посланията от картичките, защото те са неизменна част и придават една завършеност. И затова отредиха специални награди и за подбор на текста във валентинките. Наградите са за Веселин Зарков Стоянов, Денис Сотиров, Габриела Ковачка и Десислава Джоргова.

Поощрителни награди имаше за всички деца, взели участие в конкурса. Спонсори на детския конкурс са Община Самоков, „Си комерсиал 7” и „Самел 90”. Латинка Щъркелова изрази своята благодарност към всички участници, учители, жури и спонсори: „Искам да благодаря на Община Самоков, на г-н Немов, на г-н Георгиев за това, че винаги са подкрепяли Дома и с готовност са откликвали на всяка моя молба. Едно голямо благодаря!”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close