Седмицата

Общинско предприятие ще ръководи Регионалния център за управление на отпадъците

Samokov-obshtina2Самоков 365

Проведе се Общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, на което присъстваха кмета на Самоков, който е и председател на организацията, кметовете на Ихтиман и Костенец и упълномощен представител на кмета на Долна баня.

Регионалното сдружение бе създадено с нестопанска цел за кандидатстване за изграждане на Регионален център за управление на отпадъците. Зам.-кметът Сия Шехтанова, която е и ръководител на проекта, започна общото събрание  за всички процедури, които са преминали за реализацията, проведените обществени поръчки, избора на изпълнители, стъпките по които се реализира самият проект.

Тъй като той ще бъде напълно завършен в края на октомври и Центърът за управление на отпадъците пуснат в експлоатация, на събранието бяха обсъдени възможните форми за експлоатация. Възможностите са чрез общинско предприятие, чрез възлагане по Закона за обществените поръчки и чрез концесия. Като най-удачен бе дискутиран вариантът да се управлява от общинско предприятие.

Другите решения, които бяха взети са свързани с прекратяване на сдружението и стартиране на процедура по ликвидация. Ще бъде създадено ново сдружение за управление на отпадъците, което ще бъде регистрирано по Закона за управление на отпадъците. Предоставен бе за разглеждане и новият устав на сдружението. От общото събрание ще бъде изготвен протокол, който ще бъде и част от учредителните документи.

Related Articles

One Comment

  1. – Хайде Самоковци трябва да почерпите , не стига където ви крадат всеки ден управниците ви, пак за пари ви се Изсраха и на екологията . Но явно и вие самите сте такива щом го допускате и ги избирате пак и пак .. Поздрави от Америка….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close