Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Общински стипендии за седем самоковчета

С решение на ОбС ежегодно се отпускат 11 стипендии – 3 за хуманитарни науки на името на Константин Фотинов, три за природоматематически науки на името на Акад. Л. Чакалов една за постижения в изобразителното изкуство на името на Наум Хаджимладенов, една за постижения в музиката на името на Васил Стоин и една за спорт.

Стипендиите са в размер на 1000 лв. Присъждат се и две стипендии за талантлив подрастващ спортист в областта на зимните спортове в размер на 500 лв.

Четиринадесет заявления бяха подадени, като от тях три за стипендията “Фотинов”, три за стипендията “Чакалов”, по една за “Хаджимладенов” и “Стоин”, четири за стипендията за спорт и две за подрастващ млад спортист. Комисията разгледа постъпилите заявления и реши да бъдат отпуснати две стипендии за хуманитарни науки – на Радост Туджарска – ученичка 12 клас от СОУ “Отец Паисий” и на Богомил Дончев – ученик от ПТГ „Никола Вапцаров”. Една стипендия в областта на природоматематическите науки бе отпусната на Илия Кичев, ученик от СМГ. Анастасия Вукова получава стипендията за изобразително изкуство, а Дияна Чаушева – стипендията за музика. Двамата млади ски -бегачи Марио Матиканов и Дани Чолаков получават стипендията за талантлив подрастващ спортист.

Останалите кандидати не отговаряха на изискванията за отпускане на общинска стипендия. Стипендиантите на общината за 2018/2019 учебна година ще получат удостоверенията си на тържествения концерт- заря за празника на Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close