ОбществоРегионалниСамоков

Общинският хотел „Арена“ не работи от края на януари, спестени са 50 000 лв. от затварянето му

„Самоков 365“

Общинският хотел „Арена“ затвори врати на 24 януари за срок до 1 март. Това, което обявиха от ръководството на хотела в страницата си в социалната мрежа бе, че причината за хлопването на кепенци е обострената епидемиологична обстановка. Други обаче заподозряха, че това е просто оправдание и е несправедливо спрямо служителите в хотела те да остават без работа за повече от месец. И осъдиха затварянето на хотела в разгара на зимния сезон, когато се очаква да бъдат реализирани повече нощувки.

На традиционната за месец февруари сесия на Общинския съвет стана ясно, че хотел „Арена“ е затворен заради високи сметки за ток и газ. До момента от нефункционирането му са спестени 50 000 лв, това уточнение бе внесено на заседанието от кмета Георгиев. Обмислят се варианти, като един от тях е отдаването на общинския хотел на консесия. Не е тайна, че Община Самоков от години подкрепя съществуването на хотела със заеми. До момента х-л „Арена“ дължи на хазната 500 000 лв.

Припомняме, че първата копка на хотела бе направена през лятото на 2008 година. А официалното прерязване на лентата бе през септември 2011 г. Тризвездният хотел разполага с 60 стаи, 4 апартамента, конферентна зала с 90 места, ресторант със 150 места, лоби бар, панорамен бар и СПА център с басейн. Цената на двойна стая за една нощувка възлиза около 80 лв. по това време на годината. Многократно е коментирано, че хотел „Арена“ не трябва да е общински хотел, но интерес към този обект за момента няма, както й към другия такъв намиращ се в Боровец.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close