ОбществоРегионалниСамоков

Общинският съветник Дончо Зашев сменя Сия Шехтанова в Общината

Представят го официално в  понеделник

„Самоков 365″

Общинският съветник от БСП и банкер Дончо Зашев сменя заместник – кмета Сия Шехтанова, стана ясно тази седмица. Неговото официално представяне ще се проведе в понеделник. Причините за рокадата по никое време не стават ясни.

Сия Шехтанова е на позицията заместник – кмет по финансовите въпроси вече повече от десетилетие и е част от екипа на кмета Владимир Георгиев. Тя е вторият заместник – кмет в Община Самоков, заедно с Люба Кленова. Преди това Шехтанова бе отново на ръководна позиция в Дирекция „Местни данъци и такси“. Същата позиция й е предложена отново, но тя е отказала.

Заместникът й Дончо Зашев е банкер, директор на банков клон в града и общински съветник от квотата на червените в Самоков. След заставането му на нова позиция, той ще освободи официално мястото си в Общинския съвет. Това е поредна смяна в редиците на БСП- Самоков в местния парламент. Едно от новите лица там е Георги Цурев, който зае мястото на покойния вече Николай Кокалов. Преди него позицията бе предложена на предходните в листата Никола Панев и Боряна Спасова. И двамата отказаха.

Ако следваме същата логика на мястото на Зашев трябва да застане бившият общински съветник Николай Николов. На предходните избори той бе поставен на по-задна позиция, което навежда на мисълта, че може би той ще откаже. След него е правистът Димитър Симидчиев. Дали той ще се съгласи да седне на тази позиция само за няколко месеца преди новите местни избори е под въпрос. Интересно е, че бившият зам.- кмет и изпратен в забвение Васил Сайменов, който беше след последните в листата на БСП, има най-много събрани преференци /над 200/. Това може да обърка сериозно сметките на тези преди него. Но какво ще се случи предстои да стане ясно идната семица.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close