Долна Баня

Общинските съветници в Долна баня проведоха своето редовно майско заседание

obs dolna banqПървоначално те гласуваха промени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината, след което бе приет и актуализираният вариант на Общинския план за развитие 2007-2013 година по проект „Партньори за по-добра местна и регионална политика.

Намалени бяха размерите на месечните такси за разполагане на подвижни съоръжения, маси и столове от търговци на тротоари и площи общинска собственост.

Местните парламентаристи гласуваха на сесията за задоволяване на нуждите на населението от дърва за огрев към вече определените отдели от общинската гора да се включи и още един отдел –дъбова гора в Рила. Така на практика за предстоящата зима от лесничейството ще бъдат добити 2 хиляди кубика дърва за отопление според директора му Борислав Попов.

Съветниците дадоха съгласието си на оброчното място с каменния кръст в двора на Средното общообразователно училище „Неофит Рилски” да бъде възстановен параклиса в чест на „Свети Великомъченик Георги Победоносец”.

За участието на училищните отбори от долнобанската гимназия по спортовете – бадминтон, тенис на маса, лека атлетика и футбол в зоналните и републиканските игри общинския съвет отпусна сумата от 2 270 лева.

Удовлетворено бе и искането на Сдружението на хора с увреждания „Венетица” в сградата на бившата поликлиника да бъде безвъзмездно отдаден кабинет за срок от 3 години за безплатно лечение и прегледи на инвалидите от рилския град на Медицински център „Здраве за всеки”.

Съгласно направено предписание от ръководството на Басейнова дирекция за управление на водите „Източнобеломорски район” – Пловдив местните парламентаристи преотредиха общински терен за спортно-развлекателни дейности и санитарно-охранителна зона около минералния извор, който вече се стопанисва от община Долна баня.

В работата на сесията взе участие кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов, служители от общинската администрация, граждани.

След края на заседанието всички вдигнаха наздравици за рожденният ден на председателката на долнобанския парламент Лиляна Драганова, както и за празниците на дългогодишния общински съветник Филип Джамбазов и юриста на общината Явор Саздов, които естествено подредиха богата маса от вкусотии и питиета.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close