Култура

Общинска библиотека с одобрен проект от Министерство на културата

327608_104804699636184_439022173_oЗоя Станкова

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” се конкурира успешно в разнородните проекти, в които се включва и по които кандидатства.
Многократно институцията, която задоволява множество от информационните потребности на обществеността в града, бива одобрена на различни конкурсни сесии и осъществява реализацията на проектите, които печели.
216 обществени библиотеки в България, сред които и Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”, са одобрени с предложените от тях проекти да получават средства за попълване на библиотечните си фондове.
Общият размер на средствата, които ще бъдат разпределени между одобрените институции е 139 897 лв., а с всички тях предстои да бъдат сключени и договори след 23 ноември 2015 год.
Основната цел на програмата е да оказва финансова подкрепа за обновяване на библиотечните фондове, да провокира интереса към книгите и четенето, което по своему да подкрепи развитието на библиотечните институции като основни стълбове на духовността, а също и основен източник на информация и придобиване на знания в различни области.
С подготвените и защитени проекти отделните библиотеки взеха участие в конкурсната програма, която включва книги, литературна и културна периодика, информационни източници, сред които ще има и такива на електронни носители, съответно съобразени с потребностите на гражданите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close