Самоков

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ отново включена в проект

Зоя Станкова

14962291_622131531291696_1444830503_n

Първото обучение по модерен библиотечен мениджмънт, включено в проекта „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки“, беше проведено в рамките на 17-21 октомври в Барселона, където бяха посетени пет общински библиотеки и Националната библиотека на Каталуния.
Участници в консорциум „Модерна библиотека“ от Карлово, Асеновград, Димитровград, Котел, Казанлък и Самоков, проведоха работни срещи с директори и главни библиотекари.
Акцентите, в проведеното зад граница обучение, паднаха на стратегиите за развитие, управлението на библиотечните екипи, библиотечният брандинг, библиотечните мрежи, екосъобразни практики в работата на библиотечните институции, библиотечният маркетинг и партньорствата с институциите и гражданите.
При представянето на добри практики в  координирането между  библиотеките специално внимание беше отделено на работата им с различни общности и потребителските потребности на хората.
Проектът „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки” се реализира от Фондация „Глобални библиотеки – България“. Той е финансиран по Програма Еразъм + и е с продължителност една година. В него, в партньорство ще работят седем общински библиотеки от страната, една от които е Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close