ОбществоРегионалниСамоков

Община Самоков с по-добра грижа към хората с увреждания

„Самоков 365“

Община Самоков стартира проект по процедура на МИГ-Самоков „По-добра грижа за хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване чрез осигуряване на достъп на услуги за социално включване и здравеопазване”.

Желаещите да ползват услугите по проекта следва да подадат заявления за участие в сградата на Домашен социален патронаж, всеки делничен ден от 14.00 до 16.30 часа. Специалистите от „Социални дейности” ще извършат оценка на потребностите им, като по този начин ще се осигури достъпа до здравни, социални или друг вид услуги, в зависимост от нуждите и потребността на всеки отделен човек.

Класирането  ще бъде съобразено с броя на точките, получени при изготвяне на социалната оценка. Кандидатите за доставчици на социални услуги, домашни помощници, подават заявления, след което с всеки от тях ще бъде проведено интервю за възможността им да предоставят заложените в проекта услуги. Приемът на заявления ще продължи през целия срок на действие на проекта, като при всяка нова оценка ще се актуализира списъкът в низходящ ред. В изпълнение на дейностите ще бъдат назначени 47 лица на длъжност „Домашен помощник” на 4 – часов работен ден.

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на достъпа до здравни и социални услуги и постигане на независимост и социална интеграция на възрастните и хората с увреждания, като се създадат условия да получат грижа и подкрепа, основани на индивидуалните нужди и потребности. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 368 870 лв.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close