ОбществоРегионалниСамоков

Община Самоков сред отличените 50 лоялни партньори на „Да изчистим България заедно”

„Самоков 365”

Община Самоков е сред отличените и наградени от националната кампания „Да изчистим България заедно”. Кметът Владимир Георгиев прие лично плакета.

Кампанията „Да изчистим България заедно” постига рекордни резултати от момента на стартирането си до днес. bTV Media Group отличи 50 от най-резултатните и лоялни партньори на инициативата, сред които национални и регионални институции, бизнес организации и изявени доброволци. Една от тези награди пристигна в Самоков. Даването на добър пример е основата на тазгодишната кампания, както и амбицията  в нея да се включват все повече хора.

„Зная, че не сме се справили много успешно с нерегламентираните сметища, боклуците и почистването на общината ни. Зная, че искам да сме много по – екологични и зелени. Зная, че хората и медиите са основателно критични и взискателни към дейността ни. Но и зная, че е приятно, когато сериозна медия каквато е btv, ни отбелязва и награждава за усилията ни и приноса на Община Самоков към кампанията „Да изчистим България заедно”, написа в профила си в социалната мрежа градоначалникът Георгиев.

В Самоков се наблюдава тенденция все повече хора да се самоорганизират и да почистват множеството нерегламентирани сметища в околността. Общата картина показва, че броят на тези места не е никак малък. С цел опазването на почистените пространства доброволците поставят различни табели, на които информират, че мястото е почистено и че отпадъците не бива да се изхвърлят безразборно сред природата, а да отиват на депото.  За нарушителите са предвидени и санкции. Част от организаторите на подобни масови кампании в Общината получиха плакети за дейността си от кмета Георгиев.

От началото си до момента кампанията „Да почистим България заедно” е получила подкрепата на над 2, 05 млн. доброволци и са събрани около 90 хил. тона отпадъци. На 14 септември стотици хиляди доброволци в страната ще дадат старт на Световния ден на почистването.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close