ОбществоРегионалниСамоков

Община Самоков спечели приза за планински туризъм за 2019

„Самоков 365“

Община Самоков стана първенец в надпреварата за приза „Община на 2019 за планински туризъм“ на четвъртите Годишни награди, организирани от Министерство на туризма. Целта на конкурса е да насърчава развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации.

Нашата община събра категоричен вот от 59%, което я класира на първата позиция, а след нея се наредиха миналогодишният носител на приза Банско, като на почетното трето място остана Петрич. В категорията бяха още Сапарева баня и Чепеларе. Гласуването се осъществи онлайн в сайта на Министерство на туризма. Категориите бяха 16, с над 100 участници. Най-новата туристическа забележителност в страната – „Исторически парк“, намираща се край село Неофит Рилски, е големият победител в категория „Изборът на българите“. Той събра 15 446 гласа, което го е абсолютен рекорд.

Четвъртите годишни награди в туризма за 2019 ще бъдат връчени на официална церемония на 16 декември в София от 18:30 часа в Централния военен клуб. Победителите ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close