Слайд категория

Община Самоков се клонира във facebook

facebook-logoВсички наблюдателни facebook потребители може би са забелязали, че Община Самоков има два профила в мрежата. Това разбуди духовете сред нас. Защо са им два профила, като информацията си минава спокойно и през един? Странно, но факт. Още повече, че макар и фалшива, попадне ли в мрежата една информация, за секунди достига до огромен брой хора и се приема за чиста монета. Иди доказвай после, че нямаш сестра!

След като известно време на следихме публикациите на двата профила с еднакво име, усетихме че има нещо нередно. Единият профил, по всяка вероятност оригиналният, съобщава текущата информация, която достига и до медиите. Но другият, ни в клин, ни в ръкав, пуска провокативни и доста пикантни постове, които на пръв поглед разсмиват човек, но само като видиш кой „поства“ леко се стряскаш.

На първо четене профилът изглежда съвсем автентичен, има голям брой приятели и се качват актуални снимки. Голяма част от постовете са с вярна информация за събитиятата. За да не сме голословни, ще ви илюстрираме чувството за хумор на зевзеците.

По повод силната музика от 7-ми квартал четем следното:“ Поздрави с безплатното музикъ, хидваща от Ма’алата“, акцията по събиране на липов цвят е отразена така: „Дървото е липа. Но по нищо не личи, че е такова ….. Дали са минавали хуни, или авари, или …… Преценете сами“. Назначаването на Емил Иванов за областен управител следва с култувата реплика от филма „Мисия Лондон“ – „Nice, a?.

Двойствеността на официалния профил на Община Самоков във facebook прави леко намигване към всички, които обичат да носят розови очила. Защото може да си говорим всичко, но има и една друга реалност, далеч не толкова приказна. За нея всички знаем, всички говорим и се възмущаваме, а сега дойде ред и да се покаже.

Редакцията на „Самоков 365“ не заклеймява подобни прояви, стига те да не преминават границите на добрия тон и морал. И го приемаме като градивна критика – т.е. нещо от сорта „Думам ти, щерко, сещай се снахо!“.

Не всичко в тази община е цветя и рози!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close