ОбществоРегионалниСамоков

Община Самоков поздрави тридесет двойки, които през 2022 г. честват златна сватба

„Самоков 365“

На един от най – хубавите християнски празници – Деня на християнското семейство, се проведе тържеството, посветено на тазгодишните златни сватби. В ресторанта на хотел „Арена“.

„Златните“ сватбари бяха посрещнати тържествено с питка и мед, така както на времето са минавали под олтара. Кметът Владимир Георгиев поздрави лично всяка двойка, като пожела най – вече здраве и много любов, която никога да не угасва, а само да се разраства. Той им връчи символичен подарък – ключ с поздравителна картичка и всяка двойка си направи снимка за спомен от събитието.

Длъжностното лице от община Самоков Валентина Манчева свидетелства за подновяване на брачните клетви както преди 50 години. Така те отново се врекоха в любов и разбирателство и си пожелаха поне още толкова съвместен живот заедно.

Архиерейският наместник Отец Михаил Колев благослови подновените клетви и пожела на двойките още дълги години безоблачно щастие и любов да съпътстват техния съюз. Празничната програма продължи с участието на Надя Миткова и Николай Тосков, които изпълниха хитове от българската и световната популярна музика. Специална изненада за златния юбилей бяха изпълненията на ФТА „Самоков“ с ръководител Борислав Искрев, които вдигнаха на крака присъстващите в хубаво българско хоро.

На тържеството присъстваха и зам. – кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова, и секретарят на общината Ангелина Вангелова, които също лично поздравиха всеки един от празнуващите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close