ОбществоРегионалниСамоков

Община Самоков връчва традиционните си стипендии за талантливи деца на 21 август

„Самоков 365“

Експертната комисия за определяне на стипендиантите на общината за учебната 2023/2024 се събра и разгледа подадените документи. Комисия, в която вземат участие зам. -кметът Люба Кленова, директорът на хуманитарната дирекция Бранимира Бодурова, секретартя на общината Ангелина Вангелова и експерти от отдел „Култура и образование“ разгледаха и обсъдиха постъпилите кандидатури.

Oбщина Самоков ежегодно дава 9 стипендии в размер на 1000 лв. всяка за талантиливи деца от Самоков и две стипендии по 500 лв. за младите надежди в зимните спортове. Основните критерии за определяне на стипендиантите са отличния успех и награди от международни и национални състезания.

Членовете на комисията прецизно разгледаха подадените документи и критериите, на които трябва да отговарят. Взе се решение, в категориите, в които има по-малко кандидати, да се прехвърлят стипендиите в друга категория. Присъждат се на деца след 8. клас, които имат отличен успех и постижения в областта на хуманитарните, природоматематическите науки, изкуствата и спорта.

Стипендията за хуманитарни науки „Константин Фотинов” получават Константина Василева и Персиана Цанкова. Стипендия за успехи в природоматематическите науки „Любомир Чакалов” получава Радина Огнянова. Три стипендии на името на „Наум Хаджимладенов”, за постижения в сферата на изобразителното изкуство получават Моника Попова, Габриела Стоянова и Мария Гергинова. Стипендията за музика на името на „Васил Стоин” получава Диана Чаушева. Стипендия за спортни успехи получават Деница Манолова – баскетбол и Марио Матиканов – ски бягане. Двете „малки” стипендии за перспективни състезатели в зимните спортове до 7. клас получават Николета Джелепова и Ивелин Машов. Удостоверенията на стипендиантите ще бъдат връчени на Празника на Самоков на 21 август.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close