Регионални

Общината раздаде награди на коректните данъкоплатци

Самоков 365

Имената на печелившите бяха изтеглени във вторник /22-ри май/ от шестгодишния Васил Велинов в присъствието на нотариус Магдалена Хаджиангелова. Списъкът с коректните данъкоплатци беше подготвени от Имеон Софтуеър в база данни, като програма разбъркваше имената. Малкият Васил, чрез натискане на копче, спираше разбъркването и по този начин се определиха печелившите за данъчна кампания 2018. Наградите бяха общо 10 – три велосипеда, люлеещ се стол, таблет, мобилен телефон, лаптоп, телевизор, грил и кухненски робот. Първата изтеглена награда – телевизор, отиде при Светла Асенова Балабанова. Александра Иванова Мишева получи мобилен телефон, а таблетът става собственост на Цвети Георгиева Стоянова. За наградата лаптоп, компютъра изтегли името на Дамянка Димитрова Воденичарова. Притежател на кухненския робот стана Борислав Йорданов Щупалов, а грилът отиде при Георги Александров Николов.  Велосипеди получаиха: Антон Руменов Сичанов, Константин Иванов Малканов и Мила Георгиева Иванова. Печелившите могат да получат своите награди в срок до 30 дни след тегленето на жребия. Не се допуска размяна на награди за паричната им стойност.

Припомняме, че Община Самоков в началото на данъчната кампания за 2018 г. обяви, че тази година ще има томбола с награди за всички, платили данък сгради и такса смет до края на април. Това се прави с цел стимулиране на редовните данъкоплатци. Финансовият отчет показва, че до 30 април 2018 година приходите от данък сгради се е увеличил с около 40 хил. лв., а данъкът от МПС – със 100 хил. лв. в сравнение със същия период на миналата година. Приет беше и статут за стимулиране на редовните данъкоплатци, с който се регламентират и правилата на томболата. Правото да участват в жребия за предметните награди имат тези данъчно задължени лица, които са заплатили целия дължим размер на данъка върху недвижими имоти и такса битови отпадъци за 2018 г. и нямат други изискуеми задължения за текущата и предходните години – данъци, такси, глоби по наказателни постановления и други общински вземания. Освен възможност за награди от томболата, заплатилите задълженията си за текущата година до края на април ползват 5% отстъпка от общия размер на задълженията.

Печелившите участници могат да получат наградите си лично или чрез упълномощено лице с пълномощно, заверено от нотариус. След изтичане на срока за получаване, неявилите се участници губят правото си. Общински служители нямат право да участват в томболата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close