Седмицата

Общината ли облагородява около Lafka или Lafka облагородява Общината?!

lafkiteПрисъствието на Lafka в Самоков е факт. Част от павилионите, който са пръснати в различни точки на нашия град вече функционират близо от месец, а малка част от неработещите все още чакат и своя ред. Спокойно и без напрежение, каквото имаше в други градове, Lafka се разположи в града ни, а договорката с местната управа беше местата, на които се позиционират обектите да бъдат облагородени. Но сега се получава обратният процес. Унищожават се зелени площи, за да може на тяхно място да има лавки за цигари.

Както стана известно, инвестиционното предложение беше отправено до Общинския съвет, с ясното искане иновативните будки да бъдат поставени за срок от 10 години срещу 276 500 лв. за целия период на договора. Общинските съветници, след известно колебание, склониха да се извърши конкурс за отдаване под наем на местата за разполагане на въпросните павилиони като редуцираха броя им от заявените първоначално 33 до 8. В добавка е поет ангажимент за облагородяване на околното пространство на всеки търговски обект и подобряване на градската инфраструктура на стойност поне 20 хиляди лв. и откриване на поне 16 работни места.

До този момент мрежата на Lafka функционира, а самите павилиони с размери около 6 кв.м всеки са разположени на съответните места в Самоков. Но една от последните предизвика истинско недоволство от страна на самоковци, които видяха как се унищожава част от зелената площ, намираща се в самия център на града и там се „кипри” нов павилион. Става дума за специално обособяване на ново място, като за целта не фирмата наемател, а Общината изкопа част от тревните площи, оформи специално пространство и постави плочки, върху които се настани лавката.Т.е извърши се обратният процес – вместо „лафкаджийте” да облагородяват зоните около павилионите си, самоковци плащат от своя джоб за нещо, което те не са желали и е в абсолютно противоречие със сключения договор. Остава само Lafka да благодарят за направената услуга или да платят на Общината за не поисканото добро.

Оставяме въпроса по темата отворен, за да разберем на чий джоб е този разход.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close