Седмицата

Общината и хотелиерите със съвместно участие на „ ВАКАНЦИЯ &СПА ЕКСПО”

Ekspo1 (2)Анелия Балабанова

„В България всичко е туризъм” – това е мотото, под което протече поредното издание на туристическото изложение „ ВАКАНЦИЯ &СПА ЕКСПО”. То беше официално открито от министър Николина Ангелкова. По думите й в бъдеще ще се залага върху развитието на вътрешните дестинации за пътуване. Със сигурност има много места, които си заслужава да се видят. Над 330 участници от над 20 държави предложиха офертите си за летни почивки на многобройните посетители. Самоков също разполагаше с щанд, разположен точно срещу главния вход, който беше посетен и от министър Ангелкова. За първи път Общината се представи съвместно със Сдружението на хотелиерите в Боровец. Двете лица – лято и зима, можеха да се видят, заедно с всички възможности за почивка и релакс в тези периоди от годината. По думите на Ив. Вукова – управител на Туристическия информационен център, идеята е тези участия да се превърнат в една хубава традиция. Началото вече е поставено. Кратка програма под надслов „Танци и ритми от сърцето на планината” обедини всичко хубаво, което могат да предложат Самоков и районът на гостите си – богатството на изворния български фолклор в комбинация с уникалните природни дадености, Боровец и величествената Рила. На импровизираната сцена във фоайето на Интер Експо център се изявиха Мажоретен състав „Самоков” при Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” с ръководител Теменужка Янкова, мъжката певческа група при читалище „Михаил Дашин” с. Драгушиново и танцовият състав при читалище „Виделина” с. Широки дол. На видно място беше поставен календарът със събитията, които заслужават внимание – „Магията на Рила”, Фолклорният фестивал „Нашенско хоро”. Към тях биха могли да бъдат добавени още много други като Празника на рилския зелник в Бели Искър и Бобфеста в Радуил.

Най-значимото събитие в бранша -„ ВАКАНЦИЯ &СПА ЕКСПО” за пореден път събра на едно място хотелиери, туроператори, пътни и авиокомпании, специалисти от висок ранг. Всеки от тях, включително и отделните туристически дестинации се бяха постарали да представят по максимално атрактивен начин продукта, който предлагат. Крайната цел е ясна. Проблемите, които трябва да решава Министерството на туризма са много и са натрупани с годините. От желанието и волята на всички нива зависи препъни камъните да бъдат отстранени бързо и адекватно. По традиция по време на форума се провеждат редица дискусии, демонстрации и работни срещи, които са с висока степен на ефективност и полезно действие.

32-то международно туристическо изложение в цифри и факти

Представени са 50 общини на площ от 7500 кв.м., с участието на над 330 изложители, от които 120 хотела, 40 нови български фирми и 30 нови чужди.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close