Общество

Обществен борд – реакции: Силвия Стойчева – председател на ОбС-Самоков

s-stoychevaИдеята за Обществен борд би ли имала бъдеще в Самоков?

Аз не знам дали това е точното наименование, но идеята да се обединят хора, които не са били ангажирани с политика и такива, които се занимават с политика и са действащи политици в момента заслужава адмирации. В днешно време малко са хората, които се биха ангажирани лично с името си и позициите си да представят идея за решение, за развитие по един или друг проблем, засягащ община Самоков. Като за начало тази инициатива е добра и аз лично я подкрепям. Градът ни има нужда от добри идеи във всяко едно отношение – не само икономическото състояние и безработицата, които са посочени като основни, духовността и културата също са много важни.

Дали  посланията,  отправени от определена група биха достигнали до хората, от които зависи те да станат реалност?

Това може да се случи само ако се работи заедно. Ако този борд се превърне в някакъв паралелен Общински съвет да речем ,няма да се постигне резултатът, който е заложен в тази първоначално добра идея. Бъдещите съветници, бъдещият кмет и личностите, които ще влязат в това обединение, би трябвало да работят заедно, а не някой да се опитва да налага своята позиция на другия. Това няма да доведе до никакъв резултат.

От гледна точка на демокрацията това да се чуе още едно мнение би ли било полезно?

Винаги е полезно да се чуе още едно мнение, но въпросът е дали този, който изразява мнението си, желае да води диалог.  Понякога изпадаме в ситуации, когато някой смята, че единствено неговата гледна точка е правилната  и когато другите не са съгласни, не са демократи, те са лоши, не са в състояние да се справят с проблемите и следва недоволство от това.

Този общ език осъществим ли е между общинско ръководство и група хора с идеи и инициативи в една или друга област?

Мисля, че да. Във всеки един Общински съвет има достатъчно диалогични и интелигентни хора, готови да подадат ръка на другия още повече, че ние като общинско ръководство сме заинтересовани от това. Аз винаги съм подкрепяла и съм се радвала на такива идеи, които са идвали от граждани, стига те да са реални идеи и да са в полза на повече хора, а не решаване на личен проблем на определен човек.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close